Άυγουστος 2011: Δήμαρχος με Δήμαρχο έχει διαφορά...

Υπάρχουν και αιρετοί που αφήνουν το καφενείο και παίρνουν την κατάσταση ενεργά στα χέρια τους όταν ο τόπος τους έχει ανάγκες!

ΓΑΥΔΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΟΔΗΓΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΕΡΓΑΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Δ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΡΓΑΤΕΣ
Ένας δήμαρχος (Στρατής Λαμπάκης) που τους θερινούς μήνες βρίσκεται επί δέκα ώρες την ημέρα στο τιμόνι του μοναδικού λεωφορείου του νησιού, προκειμένου να μεταφέρει τους επισκέπτες και το χειμώνα κάνει κάπου-κάπου και τον οδηγό απορριμματοφόρου! Ένας αντιδήμαρχος (Μαθιός Τζανιδάκης) που εργάζεται ως εργάτης στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου του νησιού και όχι μόνο!  Μία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (Ελένη Δαμοράκη) που εκτελεί χρέη γραμματέα του δήμου!  Και ένα δημοτικό συμβούλιο που μαζί με τους κατοίκους αναλαμβάνει χρέη εργάτη καθαριότητας προκειμένου να μη γεμίσει σκουπίδια το νησί!

ΚΑΣΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
Ένας δήμαρχος (Δ. Ερωτόκριτος) που τις... ελεύθερες ώρες του κάνει τον εργάτη καθαριότητας για να μαζέψει τα σκουπίδια του νησιού, ένας αντιδήμαρχος (Γ. Κουργιαντάκης) που παίρνει στα χέρια του τα εργαλεία του υδραυλικού για να διορθώσει τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που φτάνει τα 50 χλμ και μία υπάλληλος (Α. Καμπούρη) στο ΚΕΠ Συντάγματος που οικειοθελώς θέλει να πάει στο δήμο αλλά δεν την αφήνουν γιατί δεν έχει συμπληρώσει πενταετία στη θέση της: Πρόκειται για μια (ακόμη) ιστορία νεοελληνικής τρέλας του Δημοσίου ανάμεσα στην ακριτική Κάσο με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο δήμο του νησιού που επιχειρεί ματαίως να τις καλύψει από το 2009 και την πλατεία Συντάγματος.Σήμερα, ο Δήμος Κάσου από τις 25 θέσεις προσωπικού, διαθέτει μόλις δύο διοικητικούς υπαλλήλους, τη στιγμή που, για παράδειγμα, για να λειτουργήσει η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου χρειάζονται τρεις, ένα δημοτικό αστυνομικό, έναν υπάλληλο στο ΚΕΠ και μια καθαρίστρια, η οποία στο τέλος του χρόνου θα βγει στη σύνταξη. Έτερος υπάλληλος δε του δήμου βγαίνει από μέρα σε μέρα, επίσης, στη σύνταξη. 
Περισσότερα: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/12420