Η αποποίηση της (συν)ευθύνης

Όταν διαχειρίζεστε ένα μπλοκ και δημοσιεύεις επιστολές ανώνυμες, αυτόματα γίνεσαι "συνεργός στο έγκλημα" και συνυπεύθυνος για την ορθότητα τους. Πόσο μάλλον ένα επώνυμο μπλοκ και μια έντυπη εφημερίδα. Αυτό λέει η κοινή λογική και ισχύει σε μπλοκ και εφημερίδες αλλά και σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης. Το να διακινδυνεύει μια εφημερίδα τόσων χρόνων να δημοσιεύει άρθρα μας, τόσο στης σελίδες της όσο και στα μπλοκ της, επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την ορθότητα τους. Μια εφημερίδα με εκδότη, διευθυντή και συντακτική ομάδα που πουλιέται σε περιπτερά και πρακτορεία τύπου. Η ευθύνη του αποστολέα μιας ανάρτησης σε ένα μπλοκ είναι μέχρι τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διαχειριστή. Αν ο διαχειριστής του κρίνει σωστό να την δημοσιεύσει τότε έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης της, πόσο μάλλον σε ένα επώνυμο μπλοκ εφημερίδας.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο ένας χρησιμοποιούσε τον άλλο τόσο καιρό. Η μεν εφημερίδα και τα μπλοκ της είχαν τσάμπα υλικό χωρίς έξοδα και τρεξίματα, οι δε ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ έγιναν ευρύτερα γνωστοί.
Όλα αυτά με αφορμή την διαγραφή ανάρτησης μας με τίτλο " η επαιτεία των μαθητών" έπειτα από απαίτηση του διευθυντή λυκείου, και την αποποίηση ευθυνών του διαχειριστή του μπλοκ. Πως γίνετε μια επιστολή να την διαβάζεις πρώτα, να την κρίνεις σωστή προς δημοσίευση, να την αναρτάς μετά, και ξαφνικά ύστερα από μέρες (10) να σε πιάνει η "ευαισθησία σε ότι προκαλεί ανήλικους"  και να την διαγράφεις αφού την έχουν διαβάσει τόσοι...
Πως γίνετε να είσαι διευθυντής λυκείου και να ενημερώνεσαι τόσο αργά για θέματα σχολείου από μαθητές και μόνο... (σε ένα τόσο γνωστό μπλοκ συναδέλφου σου όπου γράφουν και άλλοι εκπαιδευτικοί εκεί, με τόσα σχολικά θέματα και εκπαίδευσης)
Να γελάς ή να κλαις;
Από: GENIKO LYKEIO ISTIAIAS <lykistia@sch.gr>
Ημερομηνία: 30 Νοεμβρίου 2011 12:12 μ.μ.
Θέμα: Ανάρτηση με θέμα: "επαιτεία των μαθητών"
Προς:
istiaianews@gmail.com

Προς τον διαχειριστή του blog:
istiaianews.blogspot.com
Σήμερα 30-11-2011 μαθητές του Σχολείου μου, με πληροφόρησαν για ένα ανώνυμο κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στις 20-11-2011 στο blog σας με τίτλο: "Η επαιτεία των μαθητών". Διάβασα το κείμενο το οποίο αφορά ανήλικα παιδιά του Σχολείου μου με χαρακτηρισμούς απαράδεκτους το λιγότερο. Ζητώ να αφαιρέσετε το κείμενο αυτό από το blog σας διότι θίγει ανήλικα παιδιά. 
Ο Διευθυντής, Κώστας Ρουμελιώτης

σημείωμα διαχειριστή ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ:
επειδή το μπλογκ έχει κι αυτό ευαισθησία σε ότι προκαλεί ανηλίκους, διαγράφω την ανάρτηση.
Οι Πολίτες της Ιστιαίας που έχουν την ευθύνη για το δημοσίευμα, ας επικοινωνήσουν με το Λύκειο για τυχόν διευκρινήσεις.
Τα δημοσιεύματα πλέον στο μπλογκ θα χαρακτηρίζονται από την ευθύνη της επωνυμίας.
(ιδέες προτάσεις των φίλων της σελίδας, δεκτές...)
Πάνος Βασιλόπουλος