Το email - απάντηση των ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ στο ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ


Κύριε Διευθυντά, απαράδεκτοι είναι μόνο οι χαρακτηρισμοί για εσάς; Για την πράξη, επιμένω ζητιανιά, δεν έχετε να πείτε τίποτα; Ξαφνικά ευαισθητοποιηθήκατε; Φαντάζομαι η απάντηση σας θα είναι ότι αυτό γίνετε εκτός σχολείου και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, αλλά και η ανάρτηση αναφέρετε σε θέμα εκτός σχολείου και ζητήσατε διαγραφή της χωρίς καμιά δικαιοδοσία. Κανένα πρόβλημα για αυτό, έμεινε αρκετές μέρες και το διάβασαν - ενημερωθήκαν αρκετοί, μαζί και αυτοί που έπρεπε. Για τα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια των "ανώνυμων" μαθητών σας τι έχετε να πείτε; Δεν θα αναφερθώ στο μορφωτικό τους επίπεδο μιας και κάθε λέξη έχει ορθογραφικό λάθος, ούτε στην  άγνοια τους για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας που αναφέρονται. Εξάλλου αν διαβάσετε τα σχόλια τους επιβεβαιώνουν κάθε λέξη του άρθρου μας. Στα χέρια μας έχουμε αυτά που πουλούσαν με μάρτυρες καταστηματάρχες και πελάτες. Συγγνώμη αλλά ποιο λιτούς χαρακτηρισμούς δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε, χορτάσαμε "μάτι" και κούνημα, αν θέλαμε να θίξουμε παιδιά θα αναφέραμε τα ονοματεπώνυμα τους. Είμαστε και εμείς γονείς και αυτά παιδιά φίλων μας, δεν θα θέλαμε τα δικά μας παιδιά έτσι. Με την πράξη αυτή τα ίδια τα παιδιά ξεφτιλίζονται από μόνα τους και μαζί ξεφτιλίζουν τους γονείς τους κάνοντας τους να φαίνονται ανήμποροι να αντεπεξέλθουν σε μια 5ήμερη εκδρομή των παιδιών τους.
Τελικά πόσα χρήματα χρειάζονται πραγματικά για πέντε ήμερες; Πήγαμε και εμείς εκδρομές και ξέρουμε. Τα κόμιστρα των λεωφορείων και καραβιών είναι πολλή χαμηλά, έπειτα από προσφορές. Τα ξενοδοχεία, όσα τα δίνουν σε τέτοιες εκδρομές λόγο τεραστίων ζημιών, είναι και αυτά χαμηλά γιατί δεν είναι τουριστική περίοδος. Τα έσοδα, όχι μόνο από μια σχολική χρονιά, από τα ημερολόγια και τα πάρτι είναι τεράστια ικανά για πολυήμερη εκδρομή γύρου της Ευρώπης. Όλοι ξέρετε και ξέρουμε σε ποιες βρώμικες τσέπες καταλήγουν αυτά τα χρήματα και ποιοι πάνε τζάμπα σε αυτές της εκδρομές, όπως και τι νταραβέρια και όργια γίνονται. Δεν φαντάζεστε τι υλικό κυκλοφορεί μετά σε internet και κινητά, τι ανεβαίνει στο facebook προσιτό σε όλους με μαθήτριες να φωτογραφίζονται σε σέξι πόζες στης τάξεις τα διαλείμματα. Έχουμε επώνυμες μαρτυρίες μαθητών σας για όλα αυτά που φοβούνται και απειλούνται να τα καταγγείλουν. Τελειώνοντας το λύκειο τα αναφέρουν μόνο. Βέβαια υπάρχουν και καλοί μαθητές με παιδεία, αλλά όπως λέει ο λαός "κοντά στα ξερά αρπάζουν και τα χλωρά", είναι εύκολο να παρασυρθεί ένας ανήλικος.
Έχετε φθάσει στο σημείο να φοβάστε μερικούς χαζόμαγκες μαθητές, να φοβάστε την (όπως νομίζετε καλή) έξω εικόνα του σχολείου, της καταλήψεις και της φασαρίες με αποτέλεσμα να γίνεστε υποχείριο σε αυτούς τους μαθητές και να περνάει πάντα το δικό τους. Αν μια φορά έστω τιμωρούσατε μερικούς από αυτούς σπάζοντας τον τσαμπουκά τους θα γινόταν παράδειγμα στης μικρότερες τάξεις αλλά και σε τόσες άλλες μετέπειτα για χρόνια. Καλύτερα όμως είναι να έχουμε την ησυχία μας και να μην ανακατευόμαστε παρά να μας ζαλίζουν οι μαθητές, ο μισθός να πέφτει...
Μάλλον ειδήσεις και νέα δεν παρακολουθείτε για ναρκωτικά, συμμορίες, μηχανές, καλάσνικοφ, αλβανούς μαστροπούς και εγκληματίες στα σχολεία. Ξεχάσατε τον ελληνοαλβανικό πόλεμο παλιότερα στο σχολείο μας; Ξεχάσατε το κλέψιμο στην 5ήμερη της Αιδηψού; Οι ανήλικοι σήμερα δεν είναι όπως εμείς κάποτε, και υπεύθυνοι είμαστε όλοι.
Αντί να ζητάτε διαγραφές αναρτήσεων, που κάλο κάνουν να ενημερώνονται και οι γονείς, συνεργαστείτε με αρμόδιες αρχές και κάντε ημερίδες στους μαθητές για τους καθημερινούς κίνδυνους που διατρέχουν (όπως πρόσφατα στην Λίμνη). Ενημερώστε συλλόγους γονέων και μην τα κουκουλώνετε. Και ναρκωτικά έχουμε, και θανάτους ανηλίκων με μηχανές είχαμε, και παιδόφιλους - παιδεραστές είχαμε που δρούσαν στα σχολεία σας. Αποκαλύφθηκαν επειδή κάποιοι πήραν στα σοβαρά μαρτυρίες παιδιών. Όσο υπάρχει προσφορά θα υπάρχει και ζήτηση...
Σας ευχαριστώ, Πολίτες Δήμου Ιστιαίας.